2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Draugams

Šiandien Draugo diena.
Visiems: realiems draugams, su kuriais suvalgytas ne vienas pūdas druskos, išgyventos linksmos ir liūdnos akimirkos bei virtualiems draugams- blogerių, forumų ir FB bendruomenės atstovams sakau "ačiū, kad esate".

2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Pakuojamės

Panašu, kad prieššventinė karštligė įsisiūbuoja vis smarkiau. Kas ima blaškytis po parduotuves su ilgėliausiu dovanų sąrašu, kas taupydamas  laiką ir kojas tą pačią procedūrą bando atlikti sėdint foteliuke su kompiuteriu ant kelių..., kas gamina pats....
Bet visoms dovanoms reikia pakuočių.
Užrašinė mokytojai jau turi savo "namelį". Tai iš kartono sulankstyta pakuotė- dėžutė. Atrišus kaspinėlį, dėžutė išsiskleidžia.
O smulkioms dovanėlėms- labai greitai padaromos pagalvėlės tipo dėžutės. Ir nė lašo klijų, tik lankstymas!


2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Užrašinė mokytojai

Sulaukiau prašymo įrišti mokytojai skirtą užrašinę. Apie spalvas ir  knygos formatą paklausiau, o kokio dalyko mokytoja bus tos užrašinės savininkė paklausti pamiršau. Ir gerai, kad pamiršau. Nes žinant kiltų pagunda viršelį dekoruoti ABC, rašalo buteliuku ir plunksnakočiu, benzeno žiedais ar mitochondrijomis...
Tebūnie užrašinė iškilminga,prašmatni ir šiek tiek moteriška. Ar būtinai daiktas turi atspindėti savininko profesiją? Pamirškim apie tai nors akimirkai.  Rusvos spalvos, gobelenas, kurio dalis ornamento pasiuvinėta biseriu, ornamentuoti priešlapiai...
Užrašinės matmenys 15 x 15cm, 144 balto popieriaus lapai, gramatūra 80g/m2. Įrišimas siuvant ant juostelių, odiniai kaptalai, casing. Kietviršiai- natūrali oda, biseriu siuvinėto gobeleno dekoracija.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2012 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

murrrr miauuu

Namuose apsigyveno visas tuntas katinų! Labai nemaža vada, kurios dalis keliaus į kalėdinę KOKONO mugę Žaislų muziejuje  o kitai daliai teks ieškoti šeimininkų.
Katinai stori,  juodai- pilkai margi, pasipuošę sagutėmis ir spalvingais kaspinais (kaip ne kaip- šventės artėja). Gerai išauklėti, turi savo pastovią vietą- ant lipnių lapelių dėkliukų kietviršių.
Matmenys 80 x 80 mm, pritaikyti 76 x 76 mm lipukams.
Katinai "aprengti"- turi pakuotę iš kartono, surištą rafijos juostele. Dėl to jaučiasi labai išdidūs:)

Jeigu gruodžio 8 dieną būsite Vilniuje, užsukit į Žaislų muziejų. Ten bus visokių gražumynų, skanumynų, bus labai jauku ir linksma. Ir maniškius katinus ten rasit :) Kad nepaklystumėte štai planas (iš to paties Kokono tinklaraščio paimtas, labai žaismingas ir svarbiausia- aiškus)

2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Užrašinė "Gintaro giesmė"...

... o tą giesmę gieda du maži žalvariniai paukštukai, įsitaisę jaukiuose gintaro ir jūros nugludintų medžio pliauskelių lizduose.
Kalbant apie šios knygelės atsiradimo istoriją, reikia paminėti, kad tai vis užrašinės "Labas rytas" atgarsiai. Kažkodėl dažnai sulaukiu prašymų padaryti kažką panašaus. Klonuoti dirbinių nesinori, tad kiekvieną kartą tą pačią idėją bandau pasukt nors kiek kitu kampu. Taip šiame dirbinyje atsirado iš Baltijos jūros išmesto medžio gabalėliai. Taigi- Baltija, gintaras, linas... visas lietuviškas rinkinys, mat turiu žinių, kad pastaroji užrašinė iškeliaus iš gimtinės.
Jei atvirai, knygų viršeliai su iškilomis detalėmis- tikras galvos skausmas. Tiek knygrišiui, tiek vartotojui. Mat gintaras- gana trapi medžiaga, tad reikia labai saugoti nuo mechaninio poveikio. Antra vertus, tos detalės sukuria įspūdį ir dėl jo kartais tenka paaukoti praktiškumą.
Turėjau progą priešlapiams panaudoti senokai nusipirktą skrebo popierių. Gavosi toks kontrastas: išorėje- trapus gintaras, o viduje- masyvūs rieduliai.
Užrašinės matmenys 15 x 14,5 cm, įrišimas siuvant ant juostelių, casing, odiniai kaptalai, apvalinta nugarėlė. 136 balto popieriaus lapai, gramatūra 80 g/m2. Viršeliui naudota natūrali oda, lininis audinys, medis, siuvinėjimas gintaru, žalvario detalės.
Idėja ir dizainas- "Margi amatai".