2013 m. liepos 30 d., antradienis

Rusnės paukšteliai

Dar kartą krikštynos ir rožinė spalva. Jos nedaug, tik akcentai, vyrauja pieno, kreminė, pieniško šokolado atspalviai. Buvęs pageidautas paukštelių motyvas atsikartoja dėžutėje, albumėlyje ir ant kortelių- jose pritaikytas antspaudukas su medy tupinčiais sparnuočiais.
Rankomis išpieštas dekoras atrodo šiek tiek apgaulingai. Balta spalva (šakelės) priklausomai nuo žiūrėjimo kampo tai labiau išryškėja, tai tarsi susilieja su fonu. Tad nelygu kaip žiūrėsi- matai arba tik paukštelius, arba visą piešinį.
Dėžutės viduje
Albumas nuotraukoms
Albumo matmenys 27 x 22 cm, balto ofsetinio popieriaus 32 lapai, long stitch įrišimas, Mi- Teintes popieriaus (spalva Rose fonce) priešlapiai.
Kietviršiai apklijuoti dubliuotu lininiu audiniu.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

peachy petals

Į štai tokią spalvų paletę orientavausi.
Rezultatas
Nuotraukų albumas su clamshell dėžute. Matmenys 30 x 24 cm, įrišta siuvant ant juostelių, kompensacijos. Kietviršiai apklijuoti natūralia oda, siuvinėto lininio audinio intarsija. 
Siuvinėjau pačiu paprasčiausiu dygsniu, kitaip dar vadinamu "už adatos".
Viduje 40 labai šviesiai rusvos spalvos lapų, popieriaus gramatūra 300.  Viename puslapyje telpa 2 nuotraukos 10x15 cm, o į visą albumą jų sutilps 160. 
Švelniai pastelinės išorės ir vidinių lapų ramybė šiek tiek sudrumsčiama tik atvertus albumą. Priešlapiai sodrios spalvos Mi- Teintes popieriaus (spalva Terre rouge). 
Man visada maga į knygą įmest kokią "razinką", šiuo atveju tai buvo būtent priešlapiai.
Albumas turi savo namelį- clamshell tipo dėžutę, kurios išorė apklijuota tuo pačiu audiniu, kuris yra ir kietviršiuose. Dėžutės dugnas išklijuotas  popieriumi. 
Į komplektą šiam rinkinukui priderintas ir CD dėkliukas. Kišenėlių diskams kraštai dekoruoti skylamušiu
o audinyje išsiuvinėtas nedidelis albumo intarsijos ornamento motyvas.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. liepos 29 d., pirmadienis

meškutis kitaip

Šis linksmas meškutis jau sėdėjo ant vieno vaikiško albumo. Ten jis buvo išsiuvinėtas ir šiek tiek tonuotas dažais. Dabar tą patį piešinuką pritaikiau trijuose identiškuose albumuose dar kartą. Tik čia jis išpieštas ir labiau išryškinta gėlė.
Jokūbėlio dovanos krikšto tėveliams ir seneliams...
Matmenys 22 x 20 cm. 24 ofsetinio popieriaus lapai, gramatūra 240. Long stitch įrišimas su karoliukais. Lininis audinys, tekstiliniai dažai.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

žvaigždžių angelas

Ar žinote ko labiausiai baiminuosi įrišinėdama knygas? Ogi persūdyti. Kitaip tariant, perkrauti detalėmis ir puošybiniais elementais. Ir iš tos didelės baimės gaunasi minimalizmas. Man jis patinka. Kitiems- kaip kada. Todėl kartas nuo karto sulaukiu pastabų ir prašymų "pridėti kažką daugiau". Bepigu pridėti, jei viršeliai išpiešti... o jei audinys siuvinėtas, tai jau misija neįmanoma.
Nežinau koks bus šio albumo vertinimas, bet pakeisti jau nieko neįmanoma. Ir nekeisčiau. Nes tas aukštai virš žemiškų rūpesčių skriejantis angelas tiesiog ėmė ir atskriejo pas mane, prašyte prašėsi būti įamžinamas knygos viršelyje...
Tai darbas, kuriuo esu 100 proc. patenkinta. Svajonės išsipildymas. Paprastas kaip du kart du kompozicijos prasme (to reikalo žinovai veikiausiai rastų prie ko prikibti), bet  jis man toks mielas...
Matmenys 27 x 22 cm, 40 ofsetinio popieriaus lapų (240 g/m2), long stitch įrišimas.
Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, siuvinėjimas. Žvaigždutės- priklijuojami Swarovski kristalai.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

dviratukas

Nors pastarasis žodis man asocijuojasi su viena totaliai netikusia daina , nepaisant to darbinis šios knygos pavadinimas buvo "dviratukas".
Vestuvių svečių palinkėjimų knygoje teko naudoti nurodytą spalvų paletę ir, svarbiausia! jos viršelyje būtinai turėjo riedėti dviratukas. Man, kaip ne itin vykusiai piešėjai, tai buvo iššūkis.

Knygos matmenys 31 x 24 cm, 55 balto Ursus popieriaus (125 g/m2) lapai. Priešlapiai Mi- Teintes popieriaus, spalva Chanvre Clair.
Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu. Surišta atlasine juostele.

Melsvieji pelėdžiukai

Dar vienas darbas iš didžiulio krikštynų šventės dalykėlių būrio. Dėžutės ir CD dėkliuko komplektai- dovanos krikšto tėvams.
Dėžučių vidus
Dėkliuko vidus atrodo štai taip
Daug švelnaus melsvumo, pelėdos išpieštos tamsiai mėlynais, baltais ir ochros spalvos tekstiliniais dažais.
Dėžutės matmenys 30 x 21 x 5 cm.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. liepos 19 d., penktadienis

saldu... saldžiau... saldžiausia

Krikštynų drugelių tema albumas. Nedidukas, tik 24 lapų, kuriems naudotas kreminės spalvos Fabriano popierius (gramatūra 160). Knygelės matmenys 20 x 25 cm, long stitch įrišimas.
Viršutiniame kietviršyje plasnoja drugys, o susiuvimo dygsnį nugarėlėje slepia tamsiai rožiniai ir balti karoliukai.
Kiti drugiai slepiasi knygos albumo viduje. Drugelio atspaudas yra ir kiekviename lape.
Priešlapiams naudotas Mi- Teintes popierius, spalva Rose fonce.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

"Rudnosiukas" arba Jokūbėlio krikštadėžė

Skirta krikštynų šventei, kurios simbolis meškinai, pieno, ruda, šokoladinė spalvos.
Dėžės matmenys 39 x 23 x 4cm, aptraukta drobele, išpiešta tekstiliniais dažais, užsegimas magnetinis. Viduje yra trys skyreliai: knygutei, pažadų/linkėjimų kortelėms ir krikšto žvakei. Knygutė lengvai išsikelia kilstelint kaspino galą.
Knygutė, kurioje bus rašomi linkėjimai krikštukui, taipogi dekoruota storuliu rudnosiuku.
Vidiniai lapai- pieniško šokolado rudumo...mmmm....
Ir to rudumo yra 40 lapų, 125g/m2 Ursus popieriaus.
Kortelėms dekoruoti pasirinkau antspauduką su meškiu iš Spalvų namų
Idėja ir dizainas "Margi amatai".
.

2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

trejetukas

"Mėta", "Indigo" ir "Vanilė"- trejetas dėžučių iš gausaus būrio. Kaip ir jų pirmtakių matmenys tie patys 24x16x3cm. Nauja tai, kad šioms dėželėms užsegti ir papuošti panaudojau žalvarinius užsegimus su mielais paukšteliais.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. liepos 17 d., trečiadienis

raudonskruosčiai obuoliukai

Kol obelys dar tik brandina savo derlių pasidžiaukim obuoliukais ant receptų knygos viršelio.
Knyga skirta šeimininkei, kuri žino tiek įvairiausių patiekalų, kad jų receptų nesutalpintum "net į jaučio skūrą". Tad ir knyga ne iš mažųjų 24 x 17cm. Gelsvos spalvos Ursus popieriaus lapai plėšytais kraštais. Popieriaus gramatūra 130 g/m2.
Įrišimas siuvant ant įleistų ryšių, kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, žalios spalvos drobelės kaptalai. Obuoliukų motyvas tęsiasi per abu kietviršius ir nugarėlę.
Priešlapiai Mi- Teintes popieriaus, gramatūra 160, spalva Vert pomme.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

no creativity

Pirmąkart teko įrišti knygą, kurioje neturėjau laisvės fantazijai ir kūrybiškumui pasireikšti. Tiesiog buvo prašoma padaryti būtent taip. Tačiau iš pateikto pavyzdžio pasiėmiau ne viską, tad manoji knyga vis vien gavosi šiek tiek kitokia, nors ir panaši į "originalą", kuris buvęs paimtas iš kažkokio grynai komercinio tinklalapio ir labai abejoju ar tas originalas- rankų darbo.
Maniškė knyga, nors ir no creativity  bet rankų darbo nuo A iki Z. Nauja joje tai, kad pirmąkart dirbau su su priklijuojamais Swarovski kristalais (Hotfix), o lapų kampus dekoravau figūriniu skylamušiu. Knyga balta ir puošni, nes skirta vestuvėms, linkėjimams  jaunavedžiams surašyti.
Kietviršiai tradiciškai apklijuoti lininiu audiniu, viršutinį kietviršį dabina puošnus atlasinis kaspinas ir langelis- širdelė su jaunavedžių inicialais. Raidelėms sunaudojau 88 Swarovski akutes.
Įrišimas siuvant ant juostelių, 32 balto popieriaus 220g/m2 lapai. Knygos matmenys 27x21cm.
Kad knyga atrodytų galutinai išbaigta, priklijavau ir kaptalą iš to paties lininio audinio.