2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Kas dėžutėje gyvena?

Šiose gyvens nuotraukos (tradicinės mano gaminamų dėžučių "gyventojos"). Bet šios dėžutės tikrai talpios, tad galima apgyvendinti ir kitokius dalykus. Dėžučių matmenys 29 x 21,5 x 14cm.
Kreminės ir šokoladinės spalvos lininis audinys, magnetinis užsegimas.
.
Viduje- kaspinas nuotraukų iškėlimui.
Į dangtelio vidinėje pusėje esančias kišenėles galima talpinti vizitines korteles bei USB laikmeną.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. rugsėjo 24 d., antradienis

noriu tau palinkėti...

tikriausiai taip prasidės įrašai šiose linkėjimų kortelėse.
Baltos ir kreminės spalvos popierius, skylamušiu dekoruoti kraštai, matmenys 11 x 11 cm. Santūru ir paprasta. Už idėją korteles "apgyvendinti" cd dėkliuke ačiū Vėjos mamai :)

čia nėra vietos rudeniui

Nors jau ruduo ir paukščiai būriais traukia į žiemavietes, mano dirbtuvėlėje paukšteliai nė neketina  išskristi. Jie periodiškai vis nutūpia ant knygų viršelių, dėžučių. Piešti paukštelius vienas malonumas, tai jau tampa savotišku apsėdimu. Labai norėtųsi atnaujinti  "Margų amatų" simbolio- paukštelio ant šakos išvaizdą (gal labiau derėtų paukštelis ant knygos :)), bet gi įrašas šįkart ne apie tai.
Du margaplunksniai paukšteliai čiulba ant svečių knygos viršelio. Vintage stiliaus vestuvėms paukštelių tema skirtas įrišimas.
Matmenys 24 x 20 cm, 50 gelsvos spalvos Ursus popieriaus lapų, 125 g/m2. Priešlapiai- Elle Erre cinamono spalvos popieriaus. Kietviršiai apklijuoti pilkšvai žalsvos spalvos natūraliu linu, audinys ištapytas rankomis tekstiliniais dažais.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

saulutė Arielei

Krikštadėžė su skyreliais ir mini albumas. Albumo matmenys 23 x 17cm, įrišta 10 gelsvos spalvos lapų, popieriaus gramatūra 300. Priešlapiai pastelinio popieriaus Tiziano Sahara, gramatūra 160. Kietviršiai apklijuoti kreminės spalvos lininiu audiniu.

Krikštadėžės matmenys 34 x 30 x 4cm, yra skyreliai krikšto žvakei, linkėjimų kortelėms, albumui ir mažoms dovanėlėms.
Dėžutės karkasas apklijuotas tuo pačiu audiniu kaip ir albumas, saulutės motyvas ir užrašas išpieštas rankomis tekstiliniais dažais. Dėžutė surišama puošniu kaspinu.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

dirbam

Darbas darbą veja ir nebespėju visko tinklaraštyje užfiksuoti. Prisikaupė krūva daiktų, kurie vieni jau iškeliavę, kiti ruošiasi kelionei į naujus namus. Bet jei darbo procesas "dokumentuojamas" tai gal derėtų ir jiems skirti kuklų įrašą.
Kartais viskas sekasi kaip iš pypkės, kartais ištinka nesėkmės. Tada pykstu, garsiai baru save ir piktžodžiauju  nevalstybine kalba, bet neklysta tik tas, kas nieko neveikia. Kiekvienas nepasisekimas išmoko kažko naujo, per klaidas atrandami nauji dalykai. Jie regis ir akivaizdūs esą, bet iki tos nelemtos klaidos nebuvę aptikti, išbandyti, įsisavinti.
Pora albumų, jau iškeliavę, jau padovanoti...
Maža palinkėjimų knygelė mažai mergaitei Adelei...
Nauji eksperimentai su dėžučių dizainu...

2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

rudens inspiracijos

Ar "ruduo" kilęs nuo žodžio "ruda" ar atvirkščiai? Ar tai tik aplinkybių sutapimas? Šit koks klausimas atsirado rudenišką dieną besidarbuojant prie rudos dėžutės.
Ruda spalva man asocijuojasi su jaukumu ir šiluma. Visi rudi atspalviai "skanūs" - šokoladas, kava, kakava, cinamonas...
Prie dėžutės dar yra kortelė su laimingų žmonių vardais ir šventės data.
Viduje- 3 kišenaitės, į kurias telpa jau minėta kortelė, vizitinė ir USB laikmena. Dėžutės matmenys 23 x 28 x 4 cm, karkasas apklijuotas lininiu audiniu, atlasinė juosta nuotraukų iškėlimui.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

paslaptys ir ne tik

Užrašinė ne tik paslaptims. Užrašinė draugystės istorijai, įsimintinų akimirkų, emocijų, išgyvenimų fiksavimui. Linas, oda, žalvaris. "Užrakinama" rakteliu.

Užrašinės matmenys 21 x 20 cm, bradel įrišimas. 80 gelsvos spalvos lapų, popierius Ursus (125 g/m2) ir Tiziano (160 g/m2). Plonesnis popierius skirtas įrašams, o storesnis- nuotraukoms, yra kompensacija nuotraukų storiui. Plėšyti lapų kraštai, šilkiniais siūlais siūti kaptalai, yra juostelė- skirtukas.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2013 m. rugsėjo 16 d., pirmadienis

du įrišimai vestuvėms

Rudeniškoms vestuvėms, kurios vyks gražiame dvare .
Svečių knygoje turėjo atsispindėti šventės gėlės- jurgino motyvas. Spalvos- prislopintos tarsi iš senovinių gobelenų.
Knygos matmenys 26 x 20 cm, įrišimas siuvant ant juostelių, 40 balto ofsetinio popieriaus lapų (240g/m2). Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, rankomis tapytas motyvas.
"Šeimos knygai" naudojau long stitch įrišimą, nes reikėjo kompensacijų įklijuojamų nuotraukų storiui.
Knygos matmenys 25 x 24 cm, 100 gelsvos spalvos popieriaus lapų. Įrašams lapai Ursus popieriaus (125g/m2), o nuotraukoms Tiziano Sahara (160 g/m2). Priešlapiai ornamentuoto popieriaus, įrašas pirmame lape darytas akvarele, raidžių kontūrai akcentuoti aukso spalva.
. Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, rakto motyvas (iš šeimos herbo) ir ornamento rėmas aplink išpiešta rankomis tekstiliniais dažais. Truputis aukso yra ir piešinyje :)
Idėja- Rūtos, dizainas- "Margi amatai".

2013 m. rugsėjo 9 d., pirmadienis

penkerios vestuvės ir...

...penkios "wedding planner" knygelės.
Pirmas atvejis kai knygutės bloką ne siuvau, o naudojau jau gatavą. Priežastis tam visai paprasta- reikėjo, kad lapai būtų linijomis. O kas įrišinėja knygas, žino, kad nusipirkti tokio popieriaus vargu ar rasi. Tačiau... nors blokai buvo paruošti, jų nugarėlių kokybė manęs nedžiugino ir, bandydama taisyt padėtį vis bambėjau "būčiau padarius geriau". Kaip sakant, kas gi pakels šuniui uodegą, jei ne pats :)
Apvalinti bloko kampai įpareigojo apvalinti ir kietviršių kampus, ir priešlapius. Nauja patirtis- apvalintų kampelių apklijavimas dubliuotu audiniu. Pasidarbavau plaktuku ir rezultatas ganėtinai dailus. Uždėjau naujus kaptalus iš audinio, dar porą skirtukų, kišenaitę vizitinėms kortelėms papuošiau miela sentencija.... o taip- antspaudukų kolekcija gausėja :) Naujausias kolekcijos pirkinys- raidynas.
Aptikau dar vieną gėrį- iškirstas kartonines figūrėles. Planavau jas spalvinti, bet galiausiai nutariau palikti natūralios spalvos. Tebūnie šviesus akcentas viršelio pilkumoje.
Knygučių idėja- Jurgitos. Dizainas- "Margų amatų".


2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

iš meškinų gyvenimo

Meškučiai yra tai, kas pataiso nuotaiką net didžiausiam surūgėliui. Minkšti pliušiniai, akutėmis- sagutėmis žiūri ir tarsi sako "apkabink mane". Šią vasarą teko lankyti Vokietijos miestelyje Rotenburge prie Tauberio. Ten tiek meškinų...Miestas  garsus tuo, kad jame apskritus metus  jaučiama kalėdinė nuotaika. Bet kuriuo metu gali nusipirkti Kalėdų eglutės papuošimų, įvairiausių dekoracijų, yra Kalėdų parduotuvė-muziejus.
Parduodami ir  „Teddy“ meškiukai. Ar įmanoma neužsukti jei šalia parduotuvės durų stovi dviejų metrų ūgio pliušinis meškinas? O viduje... būriai įvairiausio dydžio ir pavidalų tedžių.
Meškinų tema tęsėsi ir iš atostogų sugrįžus. Pasirodo,  rudnosiai labai populiarūs krikštynų albumų "herojai". Tad anksčiau įrištų albumų kolekcija pasipildė dar dviem egzemplioriais taip pat su meškinais.
Abu albumai 24 x 18 cm dydžio, kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, išpiešta rankomis. Viduje 30 gelsvos spalvos Tiziano popieriaus lapų, gramatūra 160.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".