2014 m. vasario 28 d., penktadienis

mini

Albumėliai- dvyniai. Nedideli, 27 x 18 cm, 10 lapų, kalkinio popieriaus tarplapiai. Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, dekoras- margaraščio šilko juosta. Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

nauji CD dėklai

Pamėgau ažūrines metalines detales. Pagyvina jos ir pačius paprasčiausius daiktus. Taip atsirado naujas CD dėklų ir vokų dizainas.

2014 m. vasario 26 d., trečiadienis

tarp paparčių

Dar viena mini knygutė iš "atraižų naikinimo projekto". Matmenys 17 x 11 cm,  24 gelsvų atspalvių pastelinio popieriaus lapai. Paparčių rašto skrebinimo popierius, nugarėlėje- lininis audinys, surišta atlasine juostele. Iki šiol skeptiškai žiūrėjau į kietviršių apklijavimą popieriumi, nes pastarasis- žymiai jautresnis nei audinys. Tačiau nedažnai vartomoms knygoms popierius visai dera, juolab, kad jo raštų ir ornamentų įvairovė taip ir vilioja kokį nors gabaliuką pritaikyt knygoms.
Ši mini knygutė labai tiktų vardadienio linkėjimams Janinoms ar Jonams :) Nors jų šventė ir paparčio žiedo ieškojimo atrakcijos dar tolokai, bet vadovaukimės posakiu "ruošk ratus žiemą" :)


knyga "Laukimas"

Pirmos mažylio echo-nuotraukos, pamąstymai ir apmąstymai tilps šioje knygoje.
Knygos matmenys 27 x 20 cm, long stitch įrišimas. Viduje 50 lapų, derinti du gelsvi atspalviai Tiziano Sahara ir Tiziano Crema. Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, siuvinėtas motyvas. Spalvos "universalios", nes dar nežinia, ką gandras atneš :)

2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Damasko raštai

Žiema baigėsi taip ir neprasidėjusi, dienos ilgyn, orai šiltyn... Darbų darbelių kaugė kaip nemažėja taip nemažėja, atraižų naikinimo procesas slenka vėžlio žingsniu (ryt- poryt būtinai dar turiu padaryt vieną atviruką), kampe rikiuojasi pradėtų- nebaigtų darbų pulkas...
Bet Damasko raštais išpieštą palinkėjimų knygą pavyko užbaigti (tiksliau, jau nebegalima buvo neužbaigt) ir pagaliau darbų sąraše galiu padėti pliusą nors ties vienu punktu.
Sakau jums, niekada o niekada "nepasirašysiu" tokių ornamentų paišymui. Pirmas ir paskutinis bandymas, nes norėjosi pasitikrinti ar užteks kantrybės. Užteko. Bet tik šiam kartui :)
Palinkėjimų knygos matmenys 25 x 25 cm, 40 Carrara popieriaus lapų, gramatūra 170. Įrišimas siuvant ant juostelių. Kietviršiai- lininis audinys, priešlapiai- pastelinis Tiziano Crema popierius.
Knygai draugiją palaiko dėžutė, kurios matmenys 15 x 10 x 6 cm.

2014 m. vasario 12 d., trečiadienis

žalsvai

Vestuvių linkėjimų knyga švelniai žalsvos spalvos viršeliu. Pavasariop žalsvos spalvos darbuose daugiau  atsiranda, tai jau tapo savotiška  tradicija.
Long stitch įrišimas, 36 lapai, žalsvi Tiziano Verduzzo popieriaus priešlapiai. atlasinės juostelės ir perliuko dekoracija. Idėja ir dizainas "Margi amatai".

2014 m. vasario 11 d., antradienis

tokia spalvota...

Su šiuo kukliu atviruku dalyvauju "Spalvų namų" konkurse "Mano meilė tokia spalvota".
Smagios atrakcijos labai paspalvina kasdienybę.
Atraižų naikinimo projekte sunaudota dar pora popieriaus skiautelių... Kol kas jų mažėjimas nepastebimas plika akimi :)


2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

ornamentais dekoruotas albumas

Pastelinės gelsvos spalvos linu apklijuoti kietviršiai, ištapytas ornamentas ir personalizacija. Long stitch įrišimas. 38 lapai, kuriems naudotas puikus Carrara Crema popierius. Tai naujas atradimas, pamilau šį popierių iš pirmo žvilgsnio :)
Albumo matmenys 34 x 25 cm. Idėja ir dizainas "Margi amatai".

atraižų naikinimas arba duoklė Valentinui

Toliau naikinu atraižas. Šįkart sunaudojau 5 pilko kartono gabaliukus, tiek pat balto popieriaus atraižų, o iš raudono- skylamušiu pripyškinau širdelių.
Baltą popierių dar suglamžiau, pasendinau su Distress Ink  priklijavau porą širdelių ir užrašiau ištraukas iš A. Gustas eilėraščių.

2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Popieriaus atraižų naikinimo vajus. Pradžia

Likusios nuo knygų bei albumų įrišimų atraižos veda į neviltį. Jų grėsmingai daugėja. Kol dar tilpo vienoje dėžėje pavojaus nekėlė. Dabar jos okupuoja lentyną, jau ir ant darbo stalo šūsnis išaugo... Todėl nuo šios dienos skelbiu atraižų naikinimo vajų ir "pasirašau" naujam projektui "Sudeginti negalima, panaudoti".
Popierius- nepigus daiktas, būtų visai neūkiškas poelgis pasiųsti liepsnosna kad ir nedideles, bet gero popieriaus atraižas. Iš jų galima daug ką sukurti:
*mini knygelių
*nedidelių albumų
*atvirukų
*CD dėklų
*pakuočių
*skirtukų knygoms... ir t.t.
Pagrindinė sąlyga- daiktai turi būti gana greitai padaromi ir nereikalauti papildomų išteklių. Dėl antro punkto turiu šiokių tokių abejonių :) tačiau bent jau pradžioje manau išsiversiu su tuo, ką turiu. Matysime kaip seksis, o kad būtų motyvacija sparčiau naikinti atraižas, įsipareigoju viešai :)
Startinis darbas buvo nedidelis albumas, elementariai suvertas ant žiedų, dekoruotas smulkmenėlėmis. Viduje 18 lapų, pusė lapų labai kokybiško akvarelinio popieriaus, kita pusė- ciklameno spalvos Ursus popieriaus. Matmenys 24 x 14 cm, tilps 15 x 10 formato nuotraukos, o ir įrašams vietos dar liks. Baltieji lapai  dekoruoti gėlyčių štampukais.

2014 m. vasario 8 d., šeštadienis

poromis po du...

... dvi savaites krapščiausi su šiomis dėželėmis, kartojau  išbandytus dizainus. Tik spalvos kitos. Nėra labai įdomu daryti tą patį, antra vertus viskas pažįstama ir aišku, jokių netikėtumų, mažesnė rizika kad kažkur nesueis galai.


Kai pasižiūriu į jau padarytą darbą nesuprantu, kodėl jam reikia tiek daug laiko. Gal mano tempai labai lėti? Gal tas siekis padaryti taip kaip reikia, nepraleidžiant iš pažiūros nereikšmingų detalių, koją pakiša? Pasidairau aplink ir stebiuosi- yra taip produktyviai dirbančių žmonių, kas diena vis naujiena. Ar pas juos para ilgesnė ar kuris galas? Tiesa slypi kažkur anapus...

2014 m. vasario 3 d., pirmadienis

levandos-3

Dar viena vestuvių svečių  palinkėjimų knyga levandų motyvais. Matmenys 28 x 23 cm, kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, ištapyta levandų puokštė. Viduje- 36 pieno spalvos Ursus popieriaus lapų, 130g/m2, priešlapiai šviesiai violetinės spalvos Tiziano popieriaus. Idėja ir dizainas "Margi amatai".