2014 m. gegužės 28 d., trečiadienis

prisiminimų dėžutė

Pakankamai talpi, kad joje rastų vietą daug daug prisiminimų. Gerų emocijų sandėliukas taip sakant. Matmenys 24 x 16 x 8 cm. Šokolado spalvos lininis audinys  išorėje, kiek šviesesnio rudumo viduje, o viršelio dekorui panaudojau nuostabaus grožio skrebo popierių su veliūriniais ornamentais. Dangtelis prisitvirtina priekio užlankoje įmontuotu magnetiniu užsegimu.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 25 d., sekmadienis

"Duokit kelią" arba knyga Pauliui

Paulius mėgsta mašinėles ir meškučius. Todėl jo smagios ir nerūpestingos vaikystės mylinčioje šeimoje akimirkos bus fiksuojamos ratuotu meškiu dekoruotoje knygoje.
Matmenys 26 x 21 cm, 40 lapų, longs stitch įrišimas. Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, rankomis ištapytas motyvas. Nugarėlėje dygsniai slepiasi po karoliukais.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

mažoje dėžutėje- visas karoliukų pasaulis

Pastarosiomis dienomis mane užvaldė mėlyna spalva:)
Dėžutė sagėms.Papuošalų kūrėja  ketina joje apgyvendinti savo kūrinius.
Taškuotas audinys medvilnė, šviesiai melsvas ir smėlinis- natūralus linas. Dekoracijai naudojau dažytą kartoninę formelę. Dėžutės matmenys 21 x 15 x 6 cm, magnetinis užsegimas. Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

mėlynasis arkliukas

Ir nutik taip, kad vėl kažkam prisireikė arkliuko. Būtent tokio, koks jau buvo ištapytas ant vienos iš gausybės krikšto linkėjimų knygelių lygiai prieš metus.
Dabar atsiradęs jo brolis nėra identiškas dvynys- skiriasi spalva. Ir ne tik. Jis turi savo namelį- dėžutę, puoštą taip pat arkliuko dekoracija.
Knygelės matmenys 24 x 20 cm, 42 lapai Ursus 130 g/m2 popieriaus, kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu. Priešlapiams ir dėžutės vidui naudotas Iris Vivaldi popierius, spalva Azzure blue.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

dėžutė laiškams

Retas kuris dabar berašo laiškus popieriuje. Ir aš neberašau... Gyvenimo tempas toks, kad laiškų rašymas tampa neregėta negirdėta prabanga.
Tačiau ketvirtokai rašys laiškus. Laiškus savo mokytojai. Sudės į dėžutę ir padovanos. Su meile. Iš visos širdies.
Dėžutės karkasas sukonstruotas  iš storo kartono, apklijuotas lininiu audiniu. Dekoras- metalinė ažūrinė detalė, nešlifuotas gintaras, šokolado spalvos juostelė. Magnetinis užsegimas- burbuliukas.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 15 d., ketvirtadienis

Augustės krikšto dovanos

Albumas ir dėžutė. Dekoruoti paukštelio motyvu, o dėžutė dar ir nėriniais.
Albumo matmenys 30,5x21cm, 32 lapai.
Dėžutė nemaža, 37x37x6 cm, nes turės tilpti ir krikšto žvakė.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 13 d., antradienis

drugių šokis

Du albumai sesutėms- dvynėms. Tarsi vienodi, bet skiriasi drugių spalvos, priešlapių popieriaus spalva.
Albumų įrišimas užtruko ilgokai, bet apie viską iš eilės.
Pirmiausia- jau esu išmokusi pamoką, kad siuvinėjimas 100 kartų vertingiau nei išpiešimas. Žinoma, išpiešti drugius būtų užtekę valandos ar dviejų, o siuvinėjimas tęsėsi visą sekmadienį. Su menkutėmis pertraukomis.
Taigi- sekmadienio rytas. Išpiešiu drugius, perkeliu ant audinio, susirenku siūlus.
 Išsiuvinėju drugį nr. 1. Nusipelniau puodelio kavos ir šio to užkąsti. Dar prie tos pačios pertraukėlės pridedu 15 minučių ir su šluota pralekiu pro kambarius, idant dulkės labai akių nebadytų.
Drugys nr. 2. Artėja pietų metas, bet kantriai siuvinėju toliau. Vėl pertraukėlė ir greituoju būdu pagamintas beigi suvalgytas kažkoks a la rizotas :)
Išsiuvinėjus drugį nr.3 su siaubu prisimenu, kad šiandien rinkimai... Strimgalviais puolu išrinkti prezidentą. Sugaištu gerą pusvalandį.
Drugys nr. 4. Siuvinėjasi kiek greičiau nei pirmasis, visgi įgūdžiai atsiranda :) Galop baigta. Dubliuoju audinį popieriumi ir palieku džiūti per naktį...
Pirmadienis. Jau galima apklijuoti kietviršius. Tiesa, pamiršau pasakyti, kad popierius lapams supjaustytas, kalkinio popieriaus priešlapiai sudėlioti, žodžiu, albumų blokai jau paruošti, pragręžtos skylės surišimui. Kiek tai užtruko neskaičiavau, nes vienu metu dirbau prie keleto įrišimų. Bet užtruko. Ir gana netrumpai :)
Priešlapiams sumaniau paieškoti popieriaus su drugiais. Radau "Spalvų namuose" gražuolio skrebo popieriaus. Šio popieriaus gamintojus reikėtų bausti ir labai griežtai. Kodėl? Ogi todėl, kad jie nevidonai visai nepaiso popieriaus krypties. Retai kada rašto kryptis sutampa su popieriaus kryptimi, labai retai.
Šįkart taisyklė "popieriaus kryptis statmena rašto krypčiai" pasitvirtino vėl. Rizikuoju ir klijuoju prieš kryptį. Stebuklas- prisiklijavo gražiai ir jokių nepageidautinų liekamųjų reiškinių nepastebėta :)
Antradienis. Finišas. Įrišu bloką į kietviršius. Albumai pasiruošę iškeliauti.
Žaliai- geltonas
ir ciklameniškai- rausvas
su būriais drugių priešlapiuose
su dekoratyvaus popieriaus lapais, kuriuose tėveliai galės įrašyti palinkėjimus mažylėms.
Albumų matmenys 30 x 30 cm, 42 ofsetinio popieriaus lapai, tarplapiai iš 40g/m2 kalkinio popieriaus.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 11 d., sekmadienis

ką veikiau "eurovizinį" vakarą...

"Eurovizijos" nežiūrėjau. Jau kuris laikas nebežiūriu šio renginio. Ir man visai nerūpi diskusijos kas laimėjo, kodėl laimėjo, ar laimėjo tas, kas verčiausias, ar ne, ar tai muzikinis konkursas, o gal tik menko skonio šou...
Yra daug įdomesnių užsiėmimų nei smaksoti prie televizoriaus. Tikrai. Taigi- "eurovizinį" vakarą paskyriau knygos užbaigimui. Rezultatas atrodo taip
Simonos idėja dekoruoti knygą tokiu motyvu, o man beliko techninė pusė- parinkti popierių, įrišti knygą ir išpiešti kietviršių audinį.
Mano mėgstamas long stitch įrišimas
ir šioks toks pašėliojimas priešlapiuose- juose pabarsčiau iškirstų širdelių :)
Lapams naudotas pastelinis gelsvos spalvos Tiziano popierius, priešlapiai- Iris Vivaldi, geltonos ir pilkos spalvos. Knygos matmenys 24 x 20 cm, 36 lapai.

lietingo savaitgalio veikinėjimai

Savaitgalį  "užsibarikaduoti" namuose niekur neiškišant nosies man patinka. Ypač kai oras nedžiuginantis. Tokie dingimai iš akiračio dažniausiai būna susiję su didesniais ar mažesniais veikinėjimais, ką ten veikinėjimais- šįkart tai buvo visai rimtas veikimas. Dvi nemažos dėžės ir prie jų derančios knygelės.
Dėžėse gyvens vestuvių nuotraukos, o knygelės skirtos arba svečių palinkėjimams arba šiaip kokiems svarbiems įrašams :)
Pirmiausia atsirado 34 x 24 x 10 cm dėžutės.
Dviejų spalvų linas, magnetinis užsegimas, dekorui panaudojau ažūrines metalo detales.
Viduje yra kaspinas nuotraukų iškėlimui, dar pora kišenaičių: vizitinei ir USB.
Paskui atėjo eilė knygelėms. Jos nedidelės 17 x 15 cm, labai mielas formatas, smagu tokią 'kvadratukę" paimti į ranką. Naudojau long stitch įrišimą, nes reikia kad gerai vartytųsi. juk kaip nepatogu kai rašant kita ranka dar tenka laikyt lapus, kad neužsiverstų :)
Kietviršių dekorui pasirinkau tą pačią ažūrinę detalę ir porą atlasinių juostelių.
Iš gausių skrebo popieriaus atsargų (bet vistiek jo dar maža ir tos atsargos greičiau pildosi nei mažėja :D
pasirinkau popieriukus priešlapiams.
Komplektukai jau pasirengę iškeliauti :)
Idėja ir dizainas Margi amatai.

2014 m. gegužės 6 d., antradienis

Rugilės knyga ir dėžutė su slėptuve

Mergaitės mėgsta gėles ir rožinę spalvą.
Pirmųjų gyvenimo metų turtams talpinti skirta dėžė irgi dekoruota smulkiais gėlių žiedais.
Dėžėje du skyreliai iš kurių vienas su slėptuve- po dangčiu slepiasi dar vienas dėžės aukštas.
Dangtis lengvai nusikelia suėmus už juostelės kilpų- "ausyčių.
Slėptuvėje tilps tikrai nemažai lobių :)
O virš dangčio esanti erdvė bus skirta nedideliam nuotraukų albumui ir "Rugilės knygai". Albumą ir knygą taipogi patogu išimti kilstelint dangčio kilpą.
Knygelės matmenys 20x20cm, long stitch įrišimas, 20 lapų, kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, siuvinėtos gėlytės.
Kodėl būtent tokios spalvos ir tokios gėlės paaiškėja atvertus knygą...
...tokios gėlytės žydi priešlapiuose. Jiems naudojau gražuolį skrebinimo popierių. Teturėjau tik vieną lapą, tad teko galvoti kaip išsisukti :) Taip priešlapiuose atsirado ir rausvo popieriaus, to paties, kuriuo apgaubti knygelės lankai.
Idėja ir dizainas Margi amatai.