2014 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

shabby chic

Lininis audinys, monochrominis siuvinėjimas, lino nėriniai, tonuoti- sendinti lapų kraštai... Gavosi toks shabby chic albumas, kuriame apsigyvens vestuvių fotografijos. Spalvų gama ir stilistika derinta prie nuotakos suknios.
Albumo matmenys 26 x 26cm, long stitch įrišimas, albumas su magnetiniu užsegimu.
Darbas, kūręsis spontaniškai. Pradinė vizija, išvydus suknios nuotraukas, buvo nustumta į šoną. Mintys keitėsi ir rezultatas gavosi visai netikėtas.
Siuvinėtą pienių pūkų motyvą atkartoja priešlapių popieriaus raštai.

2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

žirafiuko ir paukštelio draugystė

Mažas paukštelis klausia savo draugo:
-Kaip gyveni, žirafiuk?
-Gerai, - džiugiai atsako žirafiukas. -Į gimtadienio šventę esu pakviestas. Gal eikim drauge?

Nedidelis albumas ir dėžutė pirmajam berniuko gimtadieniui.
Idėja ir dizainas -Margi amatai.

2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

(pa)siuvinėjimai

Jau nepamenu koks buvo pirmasis siuvinėtas darbelis, bet kad pirmučiausia išmokau siuvinėti virvelės dygsniu tikrai žinau. Paskui sekė sudėtingesni dygsneliai, atsirado keletas  siuvinėtų paveikslėlių. Dar išbandžiau adinukę ir rišelje arba karpytinį siuvinėjimą- pamenu apykakles taip siuvinėjau, kur jos dabar...? Sunkiausiai pasiduoda siuvinėjimas lygiuoju dygsniu, vis to lygumo nesiseka išgauti, tai ir pavadinimas kaip ir neatitinka :) Bet, paradoksas, su tuo lygiuoju- nelygiuoju dygsniu vis susiduriu.
Krikštynų albumą puošiantis motyvas- medis irgi siuvinėtas. Grandinėlės, prancūziško mazgelio ir lygiojo dygsnio miksas.
Albumui pasirinkau long stitch įrišimą, mėgstu jį dėl gero lapų atsivertimo. Albumo matmenys 25x25cm, 32 vidiniai lapai rudo Ursus popieriaus, marginto skrebo popieriaus priešlapiai. Prie apatinio kietviršio pritvirtintas CD dėkliukas. 


2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

rugiagėlės žydi

Krikštynų šventės simbolis buvo rugiagėlės, todėl šių gėlių motyvas atsirado ir ant albumo viršelio.
24 lapai, long stitch įrišimas. Kietviršių audinys- sodriai mėlynos spalvos linas.
Priešlapiai taip pat mėlynos spalvos popieriaus. Albumo matmenys 29x21 cm.
Ilgai sprendžiau dilemą- siuvinėti ar ištapyti rugiagėles. Šįkart nugalėjo dažai :) Tačiau dabar pasaulį rengiasi išvysti dar vienas albumas, kuriame motyvas bus siuvinėtas.
Visiems gero vakaro, o aš grįžtu prie darbų darbelių :)

2014 m. lapkričio 13 d., ketvirtadienis

Laukiu sniego...

... o kad laukimas neprailgtų išbandau naujus pirkinius- kirtimo ir embosinimo formeles. Susidėliojo keli žiemiški atvirukai.

2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

raudona

Vestuvės žiemą. Baltos kaip sniegas, su raudonais akcentais. Palinkėjimų knyga, albumas gražiausioms šventės nuotraukoms sudėti į skaisčiai raudoną dėžutę. Dėžutė su pertvara, tad kiekviena knyga turi savo atskirą erdvę.
Lapų kampučiai dekoruoti inicialais ir snaigės motyvu.
Kietviršiai ir dėžutės karkasas apklijuota lininiu audiniu, dekoras- atlaso juostelė ir lazerinis karpinys.
Idėja ir dizainas- Margi amatai.

2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis

naujienos

Kuris laikas knieti įgyvendinti naują CD dėklų dizainą. Idėja yra tik to laiko jos įgyvendinimui kaip visada trūksta.
Tačiau šioks toks žingsnis naujovių link jau padarytas. Dėklų dekoro idėja- užsakovės, man liko jos išpildymas. Žaidimas atspalviais (kuris variantas geresnis?) ir jau pamėgtų metalinių detalių panaudojimas. Elegantiški ir santūriai puošnūs CD dėklai. Ech, patiko man juos daryti.
Paieškokime skirtumų :)

2014 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

iš Pelenės- princese...

Tokios tat šios šeimos knygos- albumo metamorfozės.
Kvadrato 34x34cm formatas, 40 rudos spalvos lapų. Long stitch įrišimas tvirta vaškuota virvele, kietviršiai apklijuoti natūralia oda (ji pirkta dar nė nežinant apie būsimą įrišimą, tiesiog patiko jos vaizdas- tarsi būtų jau paliesta laiko). Viršutiniame kietviršyje šviesios odos intarsija- piešiniui.
Tokia knyga iškeliavo iš mano dirbtuvėlės. Kukli ir paprasta- tikra Pelenė.
O tada... 
Prie knygos prisilietė meniška siela ir dar vienos rankos. Knygos savininkė Aušra išpiešė viršelį vingriais ornamentais... ir pelenė virto princese. Knyga atgijo, tapo pilna gyvybės. Ir ne vien dėl piešinio- knygos viduje jau gyvena šeimos istorija.