2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Sena nauja dėžutė

Dekupažo dar neprisijaukinau. Tuomet kai visos auksarankės stačia galva nėrė į šią rankdarbių rūšį, ji manęs visai nedomino. Net neįsivaizdavau kaip naudotis ta gausybe priemonių, išgauti vienokius ar kitokius efektus. Bet kadangi patinka gražios knygos, lentynoje atsirado R. Aidietės "Dekupažo magija" bei L. Jaruševičiūtės "1001 idėja. Dekupažas ir kitos dekoravimo technikos". Varčiau, skaičiau, grožėjausi darbais. Paslaptingąjį dekupažą sumaniau panaudot įrišamų knygų viršelių dekorui. Pavyko. Bet didesnių gabaritų daiktų dekupažuot nesiryžtu iki šiol. Mieliau grožiuosi tikrų šios srities meistrių dirbiniais.
Palėpėje surastą seną, net apipelijusią šiaudelių aplikacijom puoštą dėžutę galima buvo iškart pasiųst į krosnį. Arba ryžtis atnaujinti. Taip ji atrodė jau nuėmus šiaudelius, pelėsius ir gerokai pasidarbavus švitriniu popierium.
Iš vidaus išlupau sudūlėjusį audinį ir kartonus.
Dar nepavyksta susitvarkyt su didesniais servetėlės plotais. Susiraukšlėjo vietomis it pernykštis obuolys. Dekupažuojant reiktų išimti vyrius, atskirt detales, bet jie pasirodė esą taip užrūdiję, kad šį žingsnį teko praleisti. Vidų išklijavau baldiniu gobelenu.
Galutinis rezultatas anaiptol nespindintis kokybe, bet  dėžutė krosnies išvengė. Dar tegul pagyvena.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą