2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Įkurtuvės "Margų amatų namuose"

Kelios paskutinės balandžio dienos buvo paaukotos statyboms. Galop kaip tas filmuko herojus galiu pareikšti "mes statėm statėm ir pastatėm". Sienos yra, interjero kūrimo darbai tebevyksta ir, kaip žinia, jiems galo niekada nebus. Kaip tikruose namuose- visada rasi ką pakeisti.
Skirtumas tas, kad "Margų amatų namai" - viso labo virtuali mano darbų buveinė. Iki jos atsiradimo nueitas nemažas kelio gabalas. Ilgai svarsčiau ar man ji iš viso reikalinga. Dar ilgiau užtruko pavadinimo paieškos. Norėjau kažko jaukaus, asmeniško, atspindinčio esamas ir dar būsimas (o kodėl gi ne?) veiklos sritis.
Pavadinimas "margi amatai" jau kuris laikas sukosi galvoje, o su jaukumu geriausiai asocijavosi namai. Taip gimė "Margų amatų namų" idėja.
Jos įsikūnijimas prasidėjo tada, kai tikrąja ta žodžio prasme susapnavau, ką noriu pasakyt visiems, peržengusiems šių namų slenkstį. Ryte pabudusi ant popieriaus skiautės parašiau:
 "čia šnara lankstomas ir pjaustomas popierius, čeksi žirklės, kaukši plaktukai, kvepia klijais ir dažais, vikriai laksto adatos, dėžutėse slapstosi akmenėliai ir karoliukai, laukdami, kol bus suverti į papuošalus,kartais sudūzgia siuvamoji mašina, žybčioja virbalai, ritinėjasi siūlų kamuoliukai, tik jam žinomus labirintus rezga vąšelis...
Kartais viskas nurimsta. Į lentynas rikiuojami ką tik gimę kūriniai- trumpam poilsiui prieš kelionę.
Turiu su jais atsisveikinti, palinkėti jiems nešti džiaugsmą naujiems šeimininkams.
Ir vėl viskas iš pradžių... šnara lankstomas ir pjaustomas popierius, čeksi žirklės...
Margų amatų namuose verda gyvenimas".


Tokia buvo pradžia. Kol kas namuose dar nedaug gyventojų, bet jų tikrai gausės. Ir šeimininkei bus gera proga pasitempti, juk nežinia, kada svečiai užgrius.
Iki pasimatymo margų amatų namuose!

5 komentarai:

  1. nuoširdžiausi sveikinimai įkurtuvių proga :)
    būtinai užsuksiu pasisvečiuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, mazojira už mielus sveikinimus :)
    Visada esi laukiama :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prisidedu prie sveikinimų, nuostabūs margų amatų namai!

    AtsakytiPanaikinti