2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

...iš tų grybų virsim košę

Ir vėl apie grybus...
Šiandien šniukštinėjome mišką iš kitos pusės, ieškojome naujų grybingų plotų. Laimikis ne itin didelis, tačiau viską kompensavo puikus oras. Smagiai pasivaikščiojome, suplanavome savaitgalio grybautės maršrutus, rastieji grybai paskirstyti- kas atiduota draugams, kas "žiemai", o patys geriausi virto paprastu, bet labai skaniu patiekalu vakarienei.

"Grybų puokštė" ant palangės.
 
Žiemą labai skanu marinuoti grybukai. Norint jais gardžiuotis, reikia:
 1. Prisirinkti dailių baravykaičių (galima ir bet kokius kitus grybus marinuoti, bet skaniausia, žinoma, baravykai).
2. Grybus išvirti.
3. Į 0,5 l talpos stiklainio dugną dėti porą kvepiančiųjų pipirų, nedidelį lauro lapelį, porą nedidelių skiltelių česnako.
4. Į stiklainį sukrėsti grybus.
5. Ant grybų į kiekvieną stiklainį pilti 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1 arbatinį šaukštelį cukraus (su nedideliais kaupeliais), 1 desertinį šaukštą acto.
6. Užpilti virintu vandeniu (karštu ar šaltu- nesvarbu), stiklainius sudėti į puodą su vandeniu kaitinti  15- 20 min (nuo vandens užvirimo).
 
Kol stiklainiai su grybais "mėgaujasi šiluma", ruošiu dar vieną skanėstą baravykų kepurėles su česnaku.
Baravykų kepurėles supjaustau riekutėmis. Keptuvėn įpilu truputį aliejaus, kai jis įkaista suberiu baravykaičių riekeles ir kepu tol, kol jų spalva tampa sodriai auksinė. Prieš baigiant kepti pabarstau druska, sudedu susmulkintą česnaką. Ir viskas, daugiau jokių priedų. Paprasta kaip du kart du, bet labai gardu.
 
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą