2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

"Žydinti Elijos pieva"

Vėlų penktadienio vakarą užbaigta dar viena knyga- albumas.

 Skirta mažai mergaitei Elijai, kuri, kaip ir visos mergaitės mėgsta gėles. o kur gėlės, ten ir drugeliai. Vienas skraiduolis nutūpė ant apatinio knygos kietviršio.
Margaspalvės pievos motyvas siuvinėtas virvelės  ir grandinėlės dygsniai. Norėjau, kad pirmiausia į akis kristų būtent pieva, o vardas tarsi slėptųsi, būtų antrame plane. Todėl raides ne siuvinėjau, o išpiešiau tekstiliniais dažais.
Daug sąsajų su "Mažojo išminčiaus knyga". Toks pat formatas, long stitch įrišimas, kas antras lankas apgaubtas storesniu popieriumi... Neatsitiktinai, nes abi knygos apsigyvens tuose pačiuose namuose.
Labiausiai apsidžiaugiau, kad sulaukus prašymo įrišti knygą mergaitei (vis patyliukais svajodavau apie tokį darbą) išgirdau ir pageidavimą "jokių barbių ir rožinės spalvos".
Knygos lapai sodriai žalios spalvos.
Matmenys 24 x 25 cm, long stitch įrišimas. 72 žalios spalvos Ursus popieriaus lapai, gramatūra 120g/m2, penki lankai, kas antras apgaubtas Iris Vivaldi pasteliniu popieriumi (240g/m2, spalva Leather). Kietviršiai- lininis audinys, siuvinėjimas. Idėja ir dizainas "Margi amatai".

4 komentarai:

  1. Pasakysiu tiesą - pamačius knygelę apėmė tokie jausmai, kad nežinojau kur juos dėt ir natūraliai norėjau paverkt. Kaip man patinka žalia!!! Kaip man ji patinka šiuo etapu... Jau toks knygelės grožis ir gėris, kad visos žinotos eilės ir dainų žodžiai galvoje persipynė. Ir "Ramunę baltąją", ir "Balta gėlė", ir...
    Kaip gražiai gale skrenda tas drugelis - jau be jo, atrodo, niekaip! Kaip gerai, kad čia apsigyveno tie dvispalviai puslapiai! Kaip gerai, kad siuvinėta. Kaip gerai tu tą vardelį gėlėse apgyvendinai! Taip viskas gerai, kad norisi tau skirt prizą, kad tu ją išgalvojai ir padarei!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gita, mieloji, tu visada taip jautriai parašai, kad man paskaičius belieka tik linguot galvą ir kartot kaip toj maldoj "nesu verta, nesu verta..." ačiū tau :)

      Panaikinti
  2. labai gražus sumanymas :) šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju:) o sumanymas tikrovėje kiek geriau atrodo, nes nuotraukoje regis baltos gėlytės, iš tiesų yra vos vos gelsvos ir ne taip ryškiai kontrastuoja su fonu. Tada užrašas labiau išryškėja.

      Panaikinti