2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Užrašinė "Minčių slėptuvė"

Pasirodo dar yra žmonių, kurie savo mintis dėsto popieriaus lape. Dar ne visi ir ne visam laikui susikraustė į virtualią erdvę. Prašymų įrišti užrašinę sulaukiu nuolat. Šį kartą užrašinė turi ir dėžutę, kurioje saugiai gyvens. O saugoti ją reikės todėl, kad dekorui naudotas gintaras, kuris kaip žinia pasižymi trapumu.
Užrašinės matmenys 25 x 17 cm, 88 kreminės spalvos Ursus popieriaus lapai (gramatūra 120). Įrišimas siuvant ant juostelių, casing. Priešlapiams naudotas Pastelinis Mi- Teintes popierius, spalva Gris fumee.
Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, nugarėlė- natūrali oda.
Pasirinkau gintaro ir metalo derinį. Centrinė detalė nunerta vąšeliu iš plonos vielutės, po to, kai kuriuose taškuose tvirtinta prie audinio, kartu prisiuvant gintaro gabaliukus bei metalines detales- kepurėles. Kabanti dalis- ant vaškuotų lininių siūlų suverti gintariukai ir metaliniai karoliukai.
Lapai plėšytais kraštais. Pastarasis būdas vis labiau ima patikti :)
Knygos nugarėlė lengvai apvalinta, kaptalas odinis.
Dėžutė, kurioje gyvens knyga, clamshell tipo, suklijuota iš tvirto kartono ir aptraukta dviejų atspalvių lininiu audiniu.
Nors ji užsidaro tvirtai, papildomai dar įmontuotas raištelis- iš lininių siūlų nuvyta virvelė su gintaro kuteliais galuose. Šį kartą raišteliai atlieka labiau dekoratyvinę funkciją.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

4 komentarai:

  1. Nieko fantastiškesnio nesu mačiusi! Šitokia išmonė, šitoks kruopštumas... bandau įsivaizduoti, kiek čia darbo įdėta! Į tokį šedevrą bijočiau ką ir rašyti, pasidėčiau ir gėrėčiausi. Lenkiu galvą prieš tavo fantaziją ir kruopštumą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vaje, nesu verta šitiekos liaupsių. Ačiū, čia jau kaip balzamas ant žaizdos, nes pati šios knygos nelaikau itin tobula.

      Panaikinti
  2. Gera, kad dar yra žmonių, mėgstančių tikras užrašų knygeles ir savo ranka užrašytas mintis... Tikėkimės, kad jų nemažės...

    Užrašinė kaip visada - puiki. Nuostabi visa ko dermė, gintarai, kitos spalvos nugarėlė... Et, jau kartojuos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikėkimės. Man regis, kad dabar, jau "atsikandę" moderniųjų technologijų žmonės ima grįžti prie amžinų vertybių.

      Panaikinti