2014 m. gegužės 13 d., antradienis

drugių šokis

Du albumai sesutėms- dvynėms. Tarsi vienodi, bet skiriasi drugių spalvos, priešlapių popieriaus spalva.
Albumų įrišimas užtruko ilgokai, bet apie viską iš eilės.
Pirmiausia- jau esu išmokusi pamoką, kad siuvinėjimas 100 kartų vertingiau nei išpiešimas. Žinoma, išpiešti drugius būtų užtekę valandos ar dviejų, o siuvinėjimas tęsėsi visą sekmadienį. Su menkutėmis pertraukomis.
Taigi- sekmadienio rytas. Išpiešiu drugius, perkeliu ant audinio, susirenku siūlus.
 Išsiuvinėju drugį nr. 1. Nusipelniau puodelio kavos ir šio to užkąsti. Dar prie tos pačios pertraukėlės pridedu 15 minučių ir su šluota pralekiu pro kambarius, idant dulkės labai akių nebadytų.
Drugys nr. 2. Artėja pietų metas, bet kantriai siuvinėju toliau. Vėl pertraukėlė ir greituoju būdu pagamintas beigi suvalgytas kažkoks a la rizotas :)
Išsiuvinėjus drugį nr.3 su siaubu prisimenu, kad šiandien rinkimai... Strimgalviais puolu išrinkti prezidentą. Sugaištu gerą pusvalandį.
Drugys nr. 4. Siuvinėjasi kiek greičiau nei pirmasis, visgi įgūdžiai atsiranda :) Galop baigta. Dubliuoju audinį popieriumi ir palieku džiūti per naktį...
Pirmadienis. Jau galima apklijuoti kietviršius. Tiesa, pamiršau pasakyti, kad popierius lapams supjaustytas, kalkinio popieriaus priešlapiai sudėlioti, žodžiu, albumų blokai jau paruošti, pragręžtos skylės surišimui. Kiek tai užtruko neskaičiavau, nes vienu metu dirbau prie keleto įrišimų. Bet užtruko. Ir gana netrumpai :)
Priešlapiams sumaniau paieškoti popieriaus su drugiais. Radau "Spalvų namuose" gražuolio skrebo popieriaus. Šio popieriaus gamintojus reikėtų bausti ir labai griežtai. Kodėl? Ogi todėl, kad jie nevidonai visai nepaiso popieriaus krypties. Retai kada rašto kryptis sutampa su popieriaus kryptimi, labai retai.
Šįkart taisyklė "popieriaus kryptis statmena rašto krypčiai" pasitvirtino vėl. Rizikuoju ir klijuoju prieš kryptį. Stebuklas- prisiklijavo gražiai ir jokių nepageidautinų liekamųjų reiškinių nepastebėta :)
Antradienis. Finišas. Įrišu bloką į kietviršius. Albumai pasiruošę iškeliauti.
Žaliai- geltonas
ir ciklameniškai- rausvas
su būriais drugių priešlapiuose
su dekoratyvaus popieriaus lapais, kuriuose tėveliai galės įrašyti palinkėjimus mažylėms.
Albumų matmenys 30 x 30 cm, 42 ofsetinio popieriaus lapai, tarplapiai iš 40g/m2 kalkinio popieriaus.
Idėja ir dizainas Margi amatai.

1 komentaras: