2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

tyloje skleidžiasi rožė

Tyla tinklaraštyje nereiškia, jog tylu ir Margų Amatų dirbtuvėlėje. Darbas verda, tačiau tai darbai monotoniški ir jau lyg rodyti, tai laiko rašymui stoka... O taip, būtent laiko dabar labiausiai trūksta. Gal kiek neapskaičiuoti užmojai. Vis dar nesugebu realiai įvertinti darbo pajėgumų ir nuolatos tenka kariauti su iš visų pusių supančiais dedlainais.
Bet didžiausias laiko rijikas šiuo metu yra miškas. Aha, grybai dygsta. FB pilnas intriguojančių nuotraukų- krepšiai baravykų, išdidumu švytintys grybautojų veidai... ooo aš radau 300... menkniekis, aš tai pilną automobilio bagažinę baravykais užmūrijau.
Kad neatsilikčiau nuo visaliaudinio grybavimo vajaus nors kas antrą dieną ištaikau žygį į mišką. Grybams paaukotą laiką tenka atsiimti naktimis.
Taigi. Naktų tyloje ėmė ir pražydo rožė. Tiksliau, ji pražydo jau anksčiau, auksarankės siuvinėtojos Vitalijos Alimienės rankose. Mano misija buvo kukli- įkomponuoti šį siuvinėtą grožį į albumo viršelį. Dar padaryti albumui dėžutę.
Albumui rinkausi long stitch įrišimą, kietviršių audinys dramblio kaulo spalvos šilkas. Viduje 40 šviesiai pilkų lapų, popieriaus gramatūra 300.
Dėžutė apklijuota puošniu pilkšvai žalios spalvos lininiu audiniu, dekoras- maža žalvario spalvos metalinė detalė. Ji atlieka labiau ne puošybinę, o informacinę funkciją- matyti kur dėželės viršus.

Dėžutės vidus išklijuotas tuo pačiu šilku.
Prie viso komplekto dar yra CD dėklas, taip pat papuoštas metaline detale.
Pastelinės spalvos rožių motyvas atsikartoja ir dėklo kišenėlėse.
Idėja ir dizainas- Vitalija Alimienė ir Margi amatai.

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Dėkui :)
      Pagrindinis šio darbo vinis- siuvinėjimas. Gaila, kad aš taip nemoku. Bet dirbti duetu irgi labai smagu.

      Panaikinti