2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

kaip marmuruotas popierius man galvą apsuko

Marmuruotas (o gal marmurinis) popierius atrodė stebuklų stebuklas. Juolab, kad jokioje parduotuvėje jo nenusipirksi, nebent iš užsienių siųstis. Tačiau šį žingsnį žengti buvo nedrąsu dėl visai nedraugiškos popieriaus kainos, o ir pirkti nematant gyvai tolygu katės maiše pirkimui. Todėl tik grožėjausi jo raštais ir ilgesingai dūsavau rymodama prie kompiuterio.
Situacija pasikeitė susipažinus su talentinga šios technikos meistre Aušra. Akys apraibo išvydus įvairiausiais raštais margintus popieriaus lakštus. O ir tie raštai ne šiaip sau, jie turi istorines tradicijas ir pavadinimus. "Tigro akys", "Anatolijos skaros"...
Parsinešusi pirmuosius popierius dar kurį laiką net nedrįsau jų pjaustyti. Vis iškeldavau iš dėžės, pasigrožėdavau. Žinojau, kad šis popierius ras vietą tik didesnę išliekamąją vertę turinčiose knygose.
Ir kaip tam tyč atsirado keli užsakymai "Šeimos knygos".
Atėjo eilė marmuruotam popieriui.
Pirmasis "blynas"- albumas. Kietviršius apklijavau šilko siūlais siuvinėtu lininiu audiniu.

 Kitoje kietviršių pusėje- marmurinis popierius.
Šeimos knygas įrišau long stitch būdu. Marmurinį popierių naudojau viršelio dekorui - derinau reljefą ir popieriaus intarsiją. Be abejo, priešlapiai irgi marmurinio popieriaus.



Popieriaus atsargos vėl papildytos. Bus naujų darbų :)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą