2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Paukšteliai

Kovo 10-ąją švenčiama 40 paukščių diena.  Paukščiai, rudenį iškeliavę į šiltuosius kraštus, sugrįžta namo.   Apytiksliai 40 paukščių rūšių išskrenda žiemoti į pietus, o pavasarį jie vėl grįžta.
Senoliai tikėjo, kad jei šią dieną pašąla, šalnos laikysis dar 40 parų.  Šią dieną šeimininkė  turėjo iškepti 40 bandelių, kad vasarą javai gerai derėtų.
Bandelių nekepiau, bet iškepiau naują knygą. Su paukšteliais. Pavasariškų žalios ir geltonos spalvų.
Įrišimas siuvant ant juostelių, kietviršiai apklijuoti medvilniniu audiniu su "auksiniais" taškučiais, puošta atlasine juostele ir žalvario detale su paukštukais. 96 žalsvo popieriaus lapai, knygos matmenys 11x11cm.

4 komentarai:

  1. Koks grožis!!! Negaliu atsižavėti tavo knygutėmis. Tu jau tikra profesionalė šitoj srity. Viskas labai kruopštu, tvarkinga, skoninga. Šaunuolė!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju, tik iki profesionalumo dar toloka. Aš ne burtininkė, dar tik mokausi :)Ir įdomiausia,kad su kiekviena knyga vis atrandu kažką naujo.

      Panaikinti
  2. Tik nereikia kuklintis. Man kaip nieko neišmanančiai apie knygučių kūryba, bet žiūrint į tavo darbus iš kitos barikados puses - visi tavo darbai yra tobuli. Vienas už kitą gražesni.
    Aš irgi su kiekvienu nauju meškučiu atrandu/išmokstu kažko naujo. Taip mes tobulėjam ir tai yra labai smagu. O dar jeigu tavo darbai kažkam atneša džiaugsmo, tai yra kažkas nuostabaus. Tuomet norisi kurti vėl ir vėl :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. pritariu- knygos, knygelės - TOBULOS :)

    AtsakytiPanaikinti