2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Skrydis per Atlantą. I dalis

Nuo tada kai pradėjau "draugauti" su knygrišyste mano gyvenime atsiranda naujų, labai įdomių patirčių ir virtualių pažinčių. Tai ne tik sukelia teigiamas emocijas, bet ir priverčia gerokai pasitempti darbuojantis prie knygų, nes  tenka susidurti su dar neišbandytais dalykais.
Šį kartą pasakosiu istoriją, kuri, prasidėjusi pavasarį, sėkmingai artėja link finišo. Bet tam, kad šioje istorijoje būtų padėtas taškas, reikia du kartus perskristi Atlantą.
Portale www.auksarankes.lt vykę įvairių rankdarbių technikų mokymai mane suvedė su papuošalų kūrėja, siuvinėjimo biseriu virtuoze Vitalija Vėlyviene  iš Pensilvanijos (JAV). Vitalija mokino mūsų auksarankes lietuvaites siuvinėjimo biseriu paslapčių. Tuos mokslus įdėmiai sekė ir jos vyras Audrius ir... vieną gražią dieną, kai Vitalija buvo kažkur išėjusi, "įsisuko" į jos karoliukų dėžes.
Ir kas pasakė, jog siuvinėjimas- moteriškas užsiėmimas? Netiesa! Štai jums įrodymai:
Pirmiausia, Audrius susirado siuvinėjimui skirtos kanvos gabaliuką ir labai kruopščiai nupiešė būsimo paveikslėlio eskizą.
Tuomet, karoliukas po karoliuko, ėmė siuvinėti.
Pačiame darbo įkarštyje jį užklumpa Vitalija. Kas paėmė mano geruosius Delica biseriukus?  Šypsena nedingsta nuo Audriaus veido. Siuvinėti- smagu :)
Ir štai- rezultatas.

 Siuvinėtas paveiksliukas, kurio paskirtis kol kas dar neaiški.  Tai gali tapti padėkliuku po kavos puodeliu... arba...
Arba gali būti įkomponuota į knygos viršelį. Istorija nutyli kam, Vitalijai ar Audriui pirmam į galvą atėjo mintis apie knygą. Ir ne šiaip knygą- bet kavos knygą.
Štai tokia buvo pradžia. Paveikslėlis, sėkmingai perskridęs Atlantą, jau pas mane. Knygos kūrimo procesas prasidėjo. 
Laukite tęsinio.


4 komentarai: