2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Užrašinė "Gintaro giesmė"...

... o tą giesmę gieda du maži žalvariniai paukštukai, įsitaisę jaukiuose gintaro ir jūros nugludintų medžio pliauskelių lizduose.
Kalbant apie šios knygelės atsiradimo istoriją, reikia paminėti, kad tai vis užrašinės "Labas rytas" atgarsiai. Kažkodėl dažnai sulaukiu prašymų padaryti kažką panašaus. Klonuoti dirbinių nesinori, tad kiekvieną kartą tą pačią idėją bandau pasukt nors kiek kitu kampu. Taip šiame dirbinyje atsirado iš Baltijos jūros išmesto medžio gabalėliai. Taigi- Baltija, gintaras, linas... visas lietuviškas rinkinys, mat turiu žinių, kad pastaroji užrašinė iškeliaus iš gimtinės.
Jei atvirai, knygų viršeliai su iškilomis detalėmis- tikras galvos skausmas. Tiek knygrišiui, tiek vartotojui. Mat gintaras- gana trapi medžiaga, tad reikia labai saugoti nuo mechaninio poveikio. Antra vertus, tos detalės sukuria įspūdį ir dėl jo kartais tenka paaukoti praktiškumą.
Turėjau progą priešlapiams panaudoti senokai nusipirktą skrebo popierių. Gavosi toks kontrastas: išorėje- trapus gintaras, o viduje- masyvūs rieduliai.
Užrašinės matmenys 15 x 14,5 cm, įrišimas siuvant ant juostelių, casing, odiniai kaptalai, apvalinta nugarėlė. 136 balto popieriaus lapai, gramatūra 80 g/m2. Viršeliui naudota natūrali oda, lininis audinys, medis, siuvinėjimas gintaru, žalvario detalės.
Idėja ir dizainas- "Margi amatai".

4 komentarai:

  1. Nuostabi:)
    Ir noriu padėkoti už savąją.Ji-NEPAKARTOJAMA.AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sonata, džiaugiuosi, kad patiko. Linkiu ją užpildyt gražiausiomis mintimis :)

      Panaikinti
  2. Ech, Sarma, kaip man patinka tavo gintariniai stebuklai - taip jau taikliai, kruopščiai ir išmoningai tu juos komponuoji knygose! Būčiau pavydi - sakyčiau pavydu. Bet man keistai nepavydu, man kelia didelį susižavėjimą ir pagarbą konkretaus žmogaus išmoningumas. Nuostabiai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, gal per skambiai čia viskas surašyta :)nesu jau tokia išmoninga. Man vis atrodo, kad va kiti- tai tikri kūrėjai, fantazija per kraštus liejasi, o aš... kartais tenka laaabai ilgai galvą laužyti, kol kokia nors kukli idėja išsirutulioja :)
      Bet mieli komentarai visada "paglosto paplaukiui" ir tada toks ūpas darbuotis atsiranda, kad tik laikykis.
      Ačiū tau, Gita :)

      Panaikinti