2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Užrašinė "Amžinybės ratas"



Ratas, skritulys, apskritimas- simbolis, įkūnijantis begalybę, beribiškumą, amžinybę. Visa randasi iš taško, kuris yra pats mažiausias, dar neišplitęs ratas.
Ratu sukasi aplink Saulę planetos, ratu vijomis apie Galaktikos centrą spiečiasi žvaigždės... Rieda paros, metų, žmogaus ir žmonijos gyvenimo ratas...


Užrašinės matmenys 16,5 x 16 cm. 100 gelsvo Ursus 120 gramatūros  popieriaus lapų plėšytais kraštais. Priešlapiai pastelinio Mi-Teintes popieriaus, gramatūra 160, spalva Terre de Sienne.
Įrišimas siuvant ant juostelių, casing.
Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, šviesiai rusvos spalvos audinys nugarėlėje, siuvinėtas motyvas taip pat ant šio audinio. Rato motyvas išsiuvinėtas gintaru ir tamsiai rudos bei aukso spalvos biseriu.
Užrašas darytas tekstiliniais dažais.
Kaptalas- iš audinio juostelės.
Knyga turi ir derančios spalvos dėžutę.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".

P.S. Šiandien visai atsitiktinai aptikau sentenciją, kuri tam tikra prasme visai gerai dera prie šios knygos.

Tikrai pasakius, aš negalvoju. Aš ne galvojantis žmogus. Su galva toli nenueisi. Aš tik sėdžiu taip ir klausaus, kas ateina iš erdvių gilumos, bandydamas atspėti, kas tikrai yra svarbu. Ir lyg girdžiu, kad tikrumoje niekas nėra svarbu, kad viskas praeina, kad viskas yra lygiai svarbu, ir kad mes visi esam tik lašeliai pasaulio ir gyvenimo vandenyne- tik ašara ant Fatimos veido- ir kad visos mūsų galvos ir idėjos, ir sistemos yra tik niekas, tik niekas. Niekas, palyginant su širdimi, švelniu geru žodžiu, švelniu palietimu, pabučiavimu, žmogaus su žmogumi susitikimu, atviru žodžių pasikeitimu, padrąsinimu, draugyste.
                                                                                                                        J. Mekas

6 komentarai:

  1. šauni idėja ir dailus spalvų derinys :)
    beje labai simpatiška dėželė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu iki kiek mieli tavo tvarinukai...akys nuo jų sušyla...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ilona kaip smagu, kad pagaliau gali svečiuotis kukliame mano būste :)

      Panaikinti
  3. Graži knyga, ypač - intarsija su svajingu laiko ratu. O nuo sentencijos sušilau, susigraudinau. Kiek ji atkartoja mano jausenas ir apsakyt sunku. Niekas nėra svarbu ir visa praeina. Kas gi ta tikruma? Yra tik ši akimirka. Tikra štai ši nuostabi knyga.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ech, kiek nedaug mums reikia, kad susigraudintume... sentimentalėjam į senatvę :) Ir jau mokam brangint tikras akimirkas, nesivaikydami iliuzijų ir nebūtinų dalykų...

      Panaikinti