2013 m. gegužės 30 d., ketvirtadienis

...iš lauko akmenų...

Ar prisimenat Baltijos kelią? Kitais metais minėsime šio įvykio 25- metį. Automagistralės Panevėžys- Vilnius 115- ajame kilometre rankomis susikibo rokiškėnai. Šis įvykis vėliau buvo įamžintas mediniu kryžiumi. lietus ir vėjas kryžių gerokai apgadino, tad jo vietoje ketinama statyti naują- iš lauko akmenų ir geležies.
Būsimo paminklo eskizą sukūrė dailininkė Ilona Keršulytė- Žilienė. paminklo pagrindas iš akmenų, o geležinio kryžiaus viršūnės ornamentas sukurtas pagal senovinį Krašto muziejuje saugomą kryžių.
 Prieš keletą savaičių paskambino vienas iš visuomeninės Baltijos kelio paminklinio žymens sutvarkymo iniciatyvinės grupės narių su prašymu- reikia knygos. Knygos, kurioje visi, prisidėjusieji prie paminklo statybos, galėtų palikti įrašą.
Manydama, kad aktyvių savanorių bus daug, įrašų taip pat nemažai, knygą irgi dariau nemažą. Matmenys 30 x 25cm. 88 lapai. Gelsvas popierius, gramatūra 130g/m2. Įrišimas siuvant ant juostelių, casing. Priešlapiai pilkšvo pastelinio popieriaus.
Kietviršiams pasirinkau lininį audinį. Nugarėlė ir kaptalai- pilkas linas. Motyvas tapytas tekstiliniais dažais. Lauko riedulių kelias, kryžiaus viršūnės motyvas ir ten toli toli prie horizonto iškyla būsimo paminklo kontūrai...

Idėja ir dizainas "Margi amatai".

3 komentarai:

  1. Nu man taip gražiai apžaistas tas eskizas knygos viršelyje, kad pasakymas "labai gražu" atrodo per menkas. Kažkokį keistą gerą jausmą kelia tas viršelis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju :) Smagu buvo įrišti šią knygą, nes jos paskirtis prasminga ir knyga išliks kaip istorijos įvykių liudininkė.

      Panaikinti