2012 m. spalio 22 d., pirmadienis

Giminės albumas

Vieną dieną elektroninio pašto dėžutėj radau laišką. "Jau seniai svajoju apie albumą, kuris būtų toks šiltas ir ne komercinis :) albumo, kuriame tilptų kelios šeimos kartos, proseneliai, seneliai, tėvai, mes ir mūsų vaikai".
Užsakymas iškart sudomino, todėl su malonumu jo ėmiausi. Su užsakove nutarėme, kad skirtingų kartų fotografijas albume galima išskirti skirtingų, bet tarpusavy derančių spalvų lapais. Pasirinkau dviejų atspalvių rudą ir rudai geltoną spalvas ir jas išdėsčiau taip, kad keistų viena kitą, bet kiekvienakart būtų vis didesnis lapų skaičius. nes giminė juk gausėja:)
Kaipgi be tapymo ant audinio! Jis būtinai turėjo įsikomponuoti į sodrios  smėlio spalvos viršelį. Medžio rudeniškai nuauksintais lapais ir išsikerojusiomis šaknimis motyvas simbolizuoja visą giminę.
Laiko šis darbas pareikalavo išties nemažai. Tačiau tai buvo laikas, kurio kiekviena akimirka verta aukso :) Visų pirma, smagu daryti daiktą, kuris bus ne vienadienis, o taps daugelio kartų atminties saugotoju, jį lies daugelio tos giminės žmonių rankos... viliuosi, kad šiam albumui bus lemta gyventi išties netrumpai. O kad jis būtų ilgaamžis rinkausi  acid free popierių, įrišau siūdama ant dvigubų ryšių, mat pastarasis įrišimas pasižymi tvirtumu. Antra vertus, taip įrištas albumas lengvai vartosi, kas irgi yra aktualu.

Matmenys 30 x 29 cm. Įrišimas siuvant ant dvigubų odinių ryšių (Solid Pack English (loop) Double Raised Supports pagal Keith Smith). Viduje 50 pastelinio Vivaldi popieriaus lapų, spalvos chamois, nut ir marron fonce, gramatūra 240 g/m2. To paties pastelinio popieriaus priešlapiai, kalkinio popieriaus tarplapiai.
Viršelis- natūrali oda, lininis audinys tapytas tekstiliniais dažais.
Idėja ir dizainas- "Margi amatai".

3 komentarai:

  1. Toks šeimos albumas tikra vertybė kartų kartoms. Labai gražu ir vertinga!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Superinis darbas, puikiai suderintas grožis su kokybe.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asta, Erikai :) ačiū jums, kad užsukot. Smagu žinot, jog kažkam patinka tai, ką darau.

    AtsakytiPanaikinti