2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Mažojo išminčiaus knyga

Pirmas knygrišystės darbas po  mėnesio pertraukos. Ir pirmąkart išbandyta Kalėdų Senio dovana- lovelis skylutėms lankuose išbadyti (punching cradle). Nors ir anksčiau naudojau šį daiktą, bet tai buvo primityvi savadarbė konstrukcija iš dviejų faneros lakštų... O šis- dailutis, stabilus ir patogus tuo, kad vienas jo galas su sienele, tad nėra pavojaus, kad popierius pasislinks.

"Mažojo išminčiaus" knygai rinkausi long stitch įrišimą, nes joje bus ne tik auksinės mintys bei nuotykiai aprašomi, bet turės rastis vietos ir fotografijoms ar piešinėliams. Taigi, ilgainiui knyga storės, o kad ji neišpamptų saugos platesnė nugarėlė ir tarpai tarp lankų. 
Jei techniniai įrišimo dalykai nekėlė abejonių, tai su viršelio dizainu plūkiausi ilgai. Piešti ant audinio nenorėjau, nes tuose namuose ir taip jau gyvena viena "pieštinė" knyga... Liko siuvinėjimas. Tuo labiau, kad senokai siuvinėtą knygos viršelį dariau, o ir mano geroji mokytoja Rūta jau kuris laikas davė suprast, kad prie siuvinėjimo grįžti tiesiog būtina :)
Bet ką siuvinėti? Po ilgų svarstymų, eskizavimų ir dvejonių apsisprendžiau- tebūnie vaikiškas naivus piešinys. Ką piešia vaikai? Namas, medis, žmogus, saulė... nepaisant jokių proporcijų ir gravitacijos dėsnių. Taip  knygos viršelyje  atsirado keistai pasvirę namai, stilizuoti medžiai ir, žinoma, pats išminčius ant kalniuko su dviem balionėliais rankose. O juose- inicialai. Tik saulei vietos nebeliko, atrodė, kad visko per daug bus.
štai kaip atrodė viršelis, kol dar nebuvo prisiūti lankai.
O čia galutinis rezultatas
Matmenys 25 x 23 cm, long stitch įrišimas su biserio karoliukais. 5 lankai. 60 Ursus popieriaus lapų, gramatūra 120 g/m2, Kas antras lankas apgaubtas pasteliniu Iris Vivaldi popieriumi, spalva  Royal blue, tas pats popierius klijuotas vidinėje kietviršių pusėje. Viršelis apklijuotas lininiu audiniu, siuvinėta medvilniniais siūlais  virvelės dygsniu. Idėja ir dizainas- "Margi amatai".

7 komentarai:

  1. Aš jau neberandu pagyros žodžių, tik emocingi atsidusimai... Tu tiek naujovių vis įpini į savo knygas - ir pieši nuostabiai, ir siuvinėji su svaiginančiu polėkiu! Labai gražu, mieloji. Šiandien kaip kartas sūnus rašė rašinį "Knyga žmogaus gyvenime", tai tiek emocijų patyriau, kol kalbėjomės apie knygas - tas tikras, kvepiančias...

    Ačiū tau už dar vieną nuostabią emociją!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jau kas ne kas, bet tu Gitute žodžių nestokoji. Dėkui, man visad smagu skaityt tavuosius komentarus :) Kalbant apie knygas (skaitomas turiu omeny) baisiausia yra, kad nemažai yra žmonių, kurių gyvenime knyga neranda vietos.

      Panaikinti
  2. Tobula. O idėja su inicialais... super

    AtsakytiPanaikinti