2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Prišaukti pavasarį

Pavasario pradingimas- aktualiausia nūdienos tema. Sinoptikai linksmai guodžia, kad per Jonines snigs tikrai mažiau, o FB pokštininkai siuntinėja šmaikščias nuotraukas su prierašu "Lietuvoje toks aukštas emigracijos lygis, jog ir pavasaris emigravo".
Nors žiema man patinka, tačiau praėjusio penktadienio sniego gausa perpildė kantrybės taurę galutinai. Ir naujausioje knygoje atsirado daug žalios spalvos- kaip desperatiškas bandymas prišaukti pavasarį.
Užrašinė taip ir vadinsis "Prišaukti pavasarį".
Matmenys 17 x 16,5 cm, kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, biseriu siuvinėta dekoracija ir prie jos derinta žalios spalvos lino nugarėlė.
Kaptalas iš to paties žalio audinio.
Viduje- 100 gelsvos spalvos Ursus popieriaus (gramatūra 120) lapų apiplėšytais kraštais. Pirmąkart naudojau šį būdą ir jis taip patiko, kad jau maga padaryt dar kelias "apiplėšytas" knygeles. Knygos blokas atrodo labai jaukiai, gelsvas popierius suteikia "senumo" įspūdį, o plėšyti kraštai sakyte sako, kad tai tikrai rankų darbas.
Priešlapiai pastelinio Mi- teintes popieriaus, gramatūra 160, spalva Vert ocean.
Įrišimas siuvant ant juostelių, casing. Idėja ir dizainas "Margi amatai".

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Jei ne pavasarį, tai viešnias prišaukiau :) Ačiū, kad užsukai, mazojira.

      Panaikinti
  2. Nuostabi knyga! Keli man labai patinkantys elementai - karoliukais siuvinėta intarsija, spalvos, plėšyti lapai. Dar vienas perlas tavo perlų dėžutėje :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Plėšyti lapai mane užbūrė... noriu vėl plėšyti :) nepaisant to, kad dar tebeskauda pirštus nuo pirmosios knygos lapų plėšymo. Kažkodėl tai daug sunkiau fiziškai nei pjaustyt peiliu. Bet verta dėl rezultato.
      Ačiū, Gitut, už tą perliuką, kurį atnešei :)

      Panaikinti