2013 m. gegužės 14 d., antradienis

Pelėdžiukas "Pelėdžiukams"

Gyvens ši knyga vaikų darželio "Pelėdžiukų" grupėje. Bus klijuojamos nuotraukos, piešinukai, įamžinami svarbūs įvykiai. Tai vaikučių, jau paliekančių darželį ir nuo rudens keliausiančių į mokyklą, dovana auklėtojoms.
 Long stitch įrišimas žalios spalvos vaškuotu siūlu, karoliukai nugarėlėje ne tik puošia ją, bet ir saugo siūlus nuo trinties į paviršių knygą atvertus.
Viduje 60 balto Fabriano popieriaus lapų (acid free, gramatūra 160 g/m2). Žalios spalvos pastelinio Mi- Teintes popieriaus priešlapiai.
Kietviršiai apklijuoti lininiu audiniu, kuris dar paklijuotas tissue popieriumi. Tekstiliniais dažais tapyta pelėda ir užrašas.
Knygos matmenys 30 x 21 cm. Idėja ir dizainas "Margi amatai".

5 komentarai:

  1. Neapsakomas grozis... nedrisciau i ja nieko reasyt...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolanta, dėkui kad užsukai :) O rašyti į knygą būtina. Ji tam ir skirta. Nors nedrąsa kažką tokioje knygoje rašyti liudija ypatingą darbo įvertinimą (kūrėjui tai paglosto savimeilę), knyga kaip ir bet koks kitas daiktas turi būti funkcionali. Nieko nereikia taupyti, viskas turi būti gyva, turi mums tarnauti.
      Ta proga prisiminiau vieną alegorinį pasakojimą, kurio esmė- nieko neatidėliok rytojui. Jums leidus, citatą atnešu čia.
      "Aš supratau, kad gyvenimas yra patirčių visuma, kurią turime įvertinti. Nuo šiolei aš nieko nesaugau, nelaikau. Aš naudoju savo krištolines taures kasdien. Jeigu tik užsimanau, aš apsirengiu savo naująjį švarką, eidamas apsipirkti. Savo geriausius kvepalus aš nebesaugau švenčių dienoms, aš juos naudoju kada tik kyla noras. Tokie posakiai, kaip „vieną dieną“ ir „kitą dieną“ po truputį ištremiami iš mano žodyno. Jeigu tai verta, aš noriu matyti, girdėti, daryti tuos dalykus DABAR".

      Panaikinti
    2. sutinku ! Ir pasirasau po kiekvienu zodziu...as pati jau kitaip gyvenu, bet savo mama, kuri yra sovietmecio "augintine" nuolat aukleju-netaupyk !!! puoskis cia ir dabar!!! valgyk kas skanu!!!...o kada jeigu ne dabar????....ka dar galima pasakyti moteriai ,kuriai 74-eri??? ir juokinga ir graudu...:)


      o del to posakio, kad gaila butu ka rasyti...tikrai...i tokius ranku darbo albumus, knygas, dezutes reikia "deti" tik grazias, isliekamosios vertes citatas, prisiminimus...

      beje, rankdarbiuose as irgi uz praktiskuma ir funkcionaluma, uz tai, kad daiktas butu NAUDOJAMAS...

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Pelėdžiuko pasaka :) O man asocijuojasi su vaikystės dainele "Išėjo tėvelis į mišką į mišką... nušovė pelėdą..." Brr kur žiūri gamtos apsauga ir gyvūnų globa? Šitokių dainų vaikai buvo mokomi :)

      Panaikinti