2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

allegro moderato

moderato [it. nuosaikiai, vidutiniškai], vidutinis muz. tempas, šiek tiek lėtesnis už allegretto, bet greitesnis už andantino; dažnai traktuojamas kaip allegro moderato.
Šaltinis: Tarptautinių žodžių žodynas, © Vyriausioji enciklopedijų redakcija, 1985

Rankų darbo knygų lentynoje apsigyveno dar vienas kūrinys "Muzikanto dienoraštis" arba kitaip "Allegro moderato". Knyga su dviem vardais. Net keista, šiaip jau ir vieną vardą sumąstyt dažnai būna sunku, o čia net du iškart.
Atsirado ši knyga dėl kelių priežasčių. Pirmoji- labai patikęs servetėlės motyvas ir noras žūt būt padekupažuot. Antroji- vis puoselėta mintis skirtuką įmontuot į kietviršį. Dabar, kai turiu rezultatą, įsitikinau, kad atskiras, nepritvirtintas skirtukas yra geriau. Trečioji- dar norėjau pasipraktikuot su nugarėlės apvalinimu case bound knygoms. Ketvirtoji- tiesiog rūpėjo panaudot priešlapiams audinį primenančios tekstūros šokoladinės spalvos popierių, kurį gavau dovanų iš šaunios rankdarbiautojos ir originalių papuošalų kūrėjos Vitalijos.

Knygos matmenys 23,5 x 12,5 cm, 72 ofsetinio popieriaus lapai, įrišimas siuvant ant juostelių, apvalinta nugarėlė, casing, kietviršiai apklijuoti natūralia oda, odiniai kaptalai. Skirtukas iš tos pačios odos įmontuotas apatiniame kietviršyje, gale puoštas karoliuku ir šilko kuteliu, žalvario spalvos detalėmis.
Idėja ir dizainas- "Margi amatai".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą