2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Užrašinė "Katinas Didžiaakis skaičiuoja žvaigždes"

"Žmonės- savimylos, perdaug pasitiki savimi.
 Kokia laimė, kad aš gyvenau su katėmis.
Dabar žinau, kad šį pasaulį galima matyti ir jausti kitaip".
Edward Gorey
 
Ekscentriškasis rašytojas ir iliustratorius E. Gorey dievino kates. Jos buvo didžiausia aistra, paprasti bekilmiai rastinukai šeimininkavo dailininko namuose. Nepaisant jų plebėjiškos kilmės, augintiniai buvo vadinami prašmatniais vardais iš literatūros kūrinių. baimindamasis, kad jo draugams nieko nenutiktų, Gorey net neišleisdavo jų į lauką, visas būrys kailiniuotųjų siausdavo kambariuose.
Po dailininko mirties jo giminaičiai liko it musę kandę- visus milijonus Gorey testamentu paliko gyvūnams: ir savoms katėms išlaikyti, ir pamestinukų prieglaudoms.
Kačių mylėtojų yra tikrai nemažai, nes kartas nuo karto sulaukiu prašymo įrišti knygą "su katinėliu". Tokie prašymai man netgi labai patinka. Kodėl? Ogi todėl, kad ir aš priklausau tai pačiai kompanijai.
 
...katinas Didžiaakis sėdėjo ant palangės ir, žiūrėdamas į žvaigždes, mąstė. Kažin, ar ir ten gyvena katinai? O kiek danguje žvaigždžių? Ėmė skaičiuoti. Skaičiavo, skaičiavo, skaičiavo... pametė skaičių, vėl skaičiavo. Tik žiū- kažkas iš dangaus krinta. Gal žvaigždės? Neee, tai sniegas,- prisiminė, kad ir pernykštę žiemą tokie balti pūkai krito krito, apdengė žemę ir ryte, išbėgus į lauką letenėlėms buvo oi kaip šalta...
Užrašinės matmenys 18 x 12 cm. 112 pilkos ir rausvos spalvos lapų, gramatūra 120 ir 80 g/m2. įrišimas siuvant ant juostelių, apvalinta nugarėlė, rankomis siūti kaptalai, casing. Skirtukas- atlasinė juostelė. Kietviršiai apklijuoti natūralia oda ir lininiu audiniu, tapyta tekstiliniais dažais. Priešlapiai- bordo spalvos pastelinis Murano popierius.
Idėja ir dizainas "Margi amatai".
 

2 komentarai: