2013 m. kovo 19 d., antradienis

"Margi amatai" Pinterest tinkle

Apie socialinį tinklą Pinterest sužinojau iš puikios interneto svetainės Rinkodara rankdarbiams. Ieškant idėjų ne kartą teko užsukti į Pinterest'ą, galop tie užsukimai baigėsi tuo, kad susikūriau savo paskyrą.
Šiame socialiniame tinkle  dalijamės nuotraukomis, kurias spustelėjus apsilankoma interneto svetainėje ar elektroninėje parduotuvėje. Galima pamėgti (like)  nuotrauką, ją komentuoti arba dalytis toliau (re-pin), priskiriant ją savo „lentoms“ (boards). Panašu į Facebook, ar ne?
Taip savo rankdarbius, kitus kūrinius, įdomias idėjas galima pristatyti didelei grupei žmonių visame pasaulyje, padidinti savo interneto svetainės lankytojų srautą.
Dar man labai patinka, kad Pinterest- tai tarsi idėjų sandėliukas. Kaip dažnai naršydama internete randu įvairių nuotraukų, paveikslėlių, rankdarbių pamokų, kuriuos norisi išsaugoti, kad būtų galima pažiūrėti bet kada vėliau. Kompiuteryje kaupiasi nuorodos, ilgėja "parankinių" sąrašas, ir dažnai nutinka taip, kad nebežinai ką ir kur pasidėjai. Pinterest  rodomi paveiksliukai iš karto informuoja apie sandėliuko turinį. Radus reikalingą informaciją belieka paspausti mygtuką ant pasirinktos nuotraukos, ir ši automatiškai keliauja į  "lentą". Nuotrauka išsaugoma su nuoroda į konkrečią interneto svetainę, tad panorėję galime vėl joje apsilankyti.
"Margų amatų" sandėliukas dar kuklus, bet jis vis pildomas naujais radiniais ir turi ambicijų tapti dideliu idėjų sandėliu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą